درباره من

یک خانم مدیر محصول  مهدیه محسنی

من از زمانی که دبیرستان درس می‌خوندم، به علت علاقه‌م برای خودکفایی و مستقل شدن، کار می‌کردم البته تمام وقت نبود مثل تدریس مهارت‌های ICDL، فروش و غیره. اما بین این روزمرگی‌ها، برخورد با آدم‌های مختلف و اتفاقاتی که برای من رخ می‌داد و تجربه‌هایی که کسب می‌کردم، آموخته‌هایی بود که دوست داشتم با خیلی از افراد به اشتراک بگذارم. تا اینکه بالاخره فرصتی شد تا این تمایل قلبی، جدی‌تر بشه و شروع کردم به نوشتن روزمرگی‌های شغلی‌م با عنوان «آموخته‌های یک خانم PO» در لینکدین یا در وبلاگ‌های مختلف.

بازخوردها و پیام‌هایی که از مخاطبین پست‌هام  دریافت می‌کردم، باعث احساس شعف و و رضایت درونی در قلبم شد و تصمیم گرفتم به صورت جدی‌تر به تولید محتوا در حوزه تخصص شغلی‌ام بپردازم تا بتوانم آنچه مطالعه کرده یا تجربه می‌کنم را با دیگران به اشتراک بگذارم تا هم خودم همیشه یادم بمونه و هم دیگران براشون اگر مفید هست، استفاده کنند. این سرآغاز شروع وبلاگی تحت عنوان آکادمی‌ محصول شد.

 

چرا وبلاگ آکادمی‌ محصول راه‌اندازی شد:

  • من در حوزه تخصصی کارم زمان زیادی رو صرف خوندن مقالات مرتبط در اینترنت یا مطالعه کتاب‌های تخصصی به ویژه در زمینه کسب‌و‌کار، بازاریابی و برندینگ می‌کنم و دوست دارم آنچه آموختم و درک کردم رو با سایرین به اشتراک بگذارم.
  • سعی می‌کنم زمانی‌که چالش یا مشکلی در حوزه کاریم رخ میده، براش پاسخ پیدا کنم و در صورتیکه راهکاری رو براش پیدا می‌کنم، به عنوان یک تجربه مفید که شاید صرفاً در ذهن باقی بمونه در این وبلاگ ثبت کنم
  • لینکدین به عنوان یک رسانه اجتماعی مناسب، به من کمک کرد نوشته‌هام رو منتشر کنم اما آرشیو تمام محتواهایی که نوشتم رو در وبلاگ آکادمی ‌محصول قرار می‌دهم.
  • مهمترین هدف این وبلاگ، همونطور که از اسمش مشخص هست، یک آکادمی‌ آموزشی و تخصصی مجازی در زمینه‌ی طراحی، توسعه و مدیریت محصول خواهد بود که سعی‌ام بر این هست که تمام افرادی که به این حوزه علاقه‌مند هستیم به واسطه این وبلاگ همدیگه رو پیدا کنیم و به منظور ارتقاء کیفیت آموزشی و شغلی این حوزه با هم تلاش کنیم.

blog template SelfService - درباره من

سوابق شغلی من

مرکز تحقیقات مخابرات ایران (ITRC)

در دوره لیسانس، رشته مهندسی فناوری اطلاعات رو انتخاب کردم و تمام تلاشم بر این بود که در حوزه تحصیلی‌م، فعالیت کاری داشته باشم. به صورت رسمی، فعالیت کاری من، در مرکز تحقیقات مخابرات ایران (ITRC) به عنوان پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات و تلکام با موقعیت شغلی همکار پروژه شروع شد. حدود ۳ سال و نیم به صورت تمام وقت و یک سال و نیم به صورت مشاور در این مرکز با بهترین همکارانم (که اکثرا از اعضای هیات علمی‌ و اساتید برتر دانشگاهی بودند) از جمله آقایان دکتر بدیع، محمود خراط، شریفی و …. و خانم‌ها مریم میریان، محمودی، بیگ، قاضی، قوامی‌فر و … در پروژه‌های پژوهشی/تحلیلی و کاربردی در حوزه تلکام و فناوری اطلاعات فعالیت داشتم.

291899 274513659233677 195404650 n - درباره من

 

Picture 005 - درباره من

در این مدت با وجود اینکه دانشجو بودم، سعی کردم بیشتر زمانم رو در مرکز تحقیقات بگذرونم تا در دانشگاه، چون مباحث علمی ‌و آموزشی که در مرکز تحقیقات بررسی می‌کردم برای من جذاب‌تر از مباحث کتب دانشگاهی بودند. از طرفی سبک یادگیری من طوریه که باید در حین کار اجرایی / عملی مبحثی رو یاد بگیرم.

من در این مرکز اصول تحقیقات و پژوهش، ایده‌پردازی، تجاری‌سازی، مفاهیم مهم و کلیدی فناوری اطلاعات و تلکام (فناوری‌های زیرساختی و ارتباطی، VAS، M2M/IOT، OTT، رسانه‌های دیجیتال و غیره)، نحوه ارائه و مدیریت دانش (مستند، مقاله و …)، اصول نگارش و مستندسازی دستاوردهای علمی ‌و تجاری، تهیه پروپوزال‌های علمی ‌و تجاری، پایبندی به ددلاین‌های پروژه، وظیفه‌گرا بودن، تیم‌ورک و مسئولیت‌پذیری، رویکردهای حل مسئله، مهارت های تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده، مدیریت بحران، احترام به فرهنگ و ساختار سازمانی، مهارت‌های ارتباطات و تعامل با سایرین و … را یادگرفتم.

عطش یادگیری و تجربه کردن برای من بسیار زیاد بود و البته هست. همزمان که در مرکز تحقیقات مخابرات فعالیت داشتم، بعد از تایم اداری، تعطیلات آخر هفته و یا به صورت دورکاری، به عنوان مشاور، با برخی از استارتاپ‌های حوزه IT همکاری داشتم، به ویژه در زمینه‌ی تحقیقات بازار، تحلیل رقبا، طراحی بیزینس پلن و مارکتینگ پلن. این کار باعث شد در این حوزه کتاب‌های  زیادی در حوزه بازاریابی و کسب‌و‌کار مطالعه کرده و در کارم بهشون مراجعه کنم. نکته قوت ماجرا این بود که متوجه شدم نباید صرفاً به کتب درسی دانشگاهی اتکا کرد و کتاب غیر دانشگاهی یا در رشته‌های دیگر، می‌تونه به پیشبرد اهداف ما خیلی کمک کنه از اینرو سعی کردم علاوه بر کتب دانشگاهی، کتاب‌های تخصصی زیادی که در دانشگاه در برنامه درسی مون نبود، رو مطالعه کنم.

در حال حاضر کتابخانه یک خانم PO شامل کتاب‌هایی هست که می‌توانید از طریق این لینک، برخی از آنها را مشاهده نمایید. این کتاب‌ها، اکثرشون رو مطالعه کردم، اونایی که جدیدتر هستند رو یا دارم می‌خونم یا برنامه‌ریزی کردم بخونم.

عمیدرایانه شریف (عرش)

در شرکت عرش با بسیاری از دانشجویان دانشگاه شریف که اکثرا در رشته‌های مهندسی کامپیوتر، MBA مشغول به تحصیل بودند، به صورت پاره وقت همکاری کردم. در این استارتاپ، با توجه به آشنایی‌م با برنامه‌نویسی آندروید به تحلیل داده اپلیکیشن‌های آندروید (به لحاظ فنی) پرداختم و گزارشات تحلیلی و تخصصی را در حوزه رسانه‌ها و محصولات دیجیتال تهیه می‌کردم و تحقیقات بازار بخشی از فعالیت‌های اصلی دپارتمان ما و من بود.

فناپ تلکام و باران تلکام

در فناپ تلکام به عنوان توسعه دهنده کسب‌و‌کار و همچنین مالک محصول پروژه‌های حول موضوع سیم کارت کودک، پروژه اپراتور مجازی موبایل (MVNO)، پروژه M2M و پروژه AIO (تلویزیون اینترنتی) مشغول به فعالیت شدم. در پروژه سیم کارت کودک به طراحی بیزینس پلن و مارکتینگ پلن، تحلیل رقبا داخلی و خارجی، طراحی سبد محصولات ویژه کودک، مدیریت محصول، ارتباط با شرکاء بیرونی (ناشران داخلی و خارجی کودک، شرکت‌های توسعه دهنده، فعالان بازار کودک و مادر و …) جهت پیشبرد اهداف پروژه پرداختم و با بسیاری از آژانس های تبلیغاتی و تحقیقات بازار و شرکت های توسعه دهنده نرم افزار تعامل داشتم.

مهمترین محصولات پروژه سیم کارت کودک، چیک چیک (اولین اینستاگرام کودک، بادبادک اولین اپلیکیشن واقعیت افزوده کودک (با مشارکت مجله نبات) و کیدزمود (اولین برنامه SAFE MODE ویژه والدین) بودند که در نمایشگاه تلکام با همکاری مشترک همراه اول رونمایی شدند.

IMG 0803 - درباره من

IMG 1090 - درباره من

در پروژه اپراتور مجازی (MVNO) مسئولیت طراحی سرویس‌های بانکی و غیر بانکی، تدوین مارکتینگ پلن، تحقیقات بازار و مهندسی نیازمندی‌های مشتریان بانک پاسارگاد و فناپ را برعهده داشتم. علاوه بر این به عنوان عضوی از تیم بازاریابی و کسب وکار، در تدوین مارکتینگ پلن تلویزیون اینترنتی (IPTV) که به عنوان AIO (تلویزیون اینترنتی آیو) نام‌گذاری گردید، مشارکت نمودم که مارکتینگ پلن تیم ما، توانست رتبه دوم را در صدا و سیما بدست بیاورد.

IMG 3278 - درباره من

یکی از اتفاقات خوب دیگری که در فناپ برگزار شد، رویداد نوآورانه بازی سازی تریگ آپ بود که سبب شد فرآیند طراحی و مدیریت محصول از نوع بازی را در مدت سه روز تجربه کنم. در این رویداد با یک کار تیمی، بازی سگ سبیل (یک بازی در ژانر رفاقت) را به عنوان یک محصول نوآورانه و خلاق طراحی کرده، توسعه داده و ارائه کردیم. این بازی در مورد مرد تنهای لاتی است که در صدد انتقام گرفتن از بدخواهان است. گیم پلی انتقام سگ سیبیل کاملا بر اساس موسیقی (بازی موزیکال) طراحی شده است. من از تیم کسب و کار به عنوان یکی از اعضای تیم مسئولیت طراحی بیزینس پلن و مدل‌های درآمدی بازی و مشارکت در ایده‌پردازی و طراحی گیم پلی بازی را داشتم.

IMG 3318 - درباره من

IMG 3160 - درباره من

آنچه واقعا در این پروژه جذاب شبانه روزی آموختم تقویت مهارت ایده پردازی، تیم ورک سازنده، مهارت ارائه ایده و دفاع از ایده و ارتقا مهارت سخنوری و فن بیان، مشارکت در طراحی محصول از ایده تا اجرا و … بود. همچنین بر اساس پرسونای هر کاربر و مبتنی بر اصول شخصیت‌شناسی باید به تیم‌سازی می پرداختیم و سعی کردیم با افراد با پرسوناها و رویکردهای فکری و رفتاری مختلف با تعامل و ارتباطات مناسب یک کار تیمی با کیفیت و مناسب را ارائه دهیم.

IMG 3291 - درباره من

IMG 3322 - درباره من

کارآموزی آندروید

به واسطه علاقه‌مندی که به دنیای برنامه نویسی (البته در سطح کلان) داشتم با دنیای جاوا و برنامه نویسی آندروید آشنا شدم و در دوره برنامه نویسی آندروید لایتک شریف با تدریس آقای امیرسام بهادر شرکت کردم. با این وجود با توجه به سبک یادگیری‌م که می‌بایست در حین کار، یادگیری و تجربه را با هم داشته باشم، از شرکت فناپ استعفا دادم و به عنوان کارآموز و به مدت ۲ سال در شرکت‌هایی مانند پین تا پین (اسنپ تریپ کنونی)، دی‌تی‌گروپ و شرکت راه‌کارهای همراه رامند به برنامه نویسی آندروید مشغول بودم که سبب شد با بسیاری از فریم‌ورک‌ها، اصول کدنویسی، دیباگ کردن، کتابخانه‌های مختلف، دیزاین پترن‌ها و … آشنا شوم که این تجربه‌ها در پیشبرد توسعه محصولات آتی به ویژه در بخش اپلیکیشن‌های موبایل به من بسیار کمک کرد. اما با توجه به اینکه به لحاظ نوع پرسونا دست به کد نبودم و بیشتر به کارهای اجرایی تمایل داشتم، ترجیح دادم دوباره به مسیر شغلی همیشگی‌م برگردم و به صورت کامل به مدیریت محصول بپردازم

android studio 3 - درباره من

شرکت خدمات ارزش افزوده راشین استودیو

در ابتدای حضورم در شرکت به عنوان مالک محصول پروژه موتوتل (در زمینه ارائه محتواهای ویدئویی آموزشی و خبری خودرو و موتورسیکلت و امکان مقایسه دو خودرو/دو موتورسیکلت) در بستر وب، دستگاه‌های آندروید و ios انتخاب شدم. تدوین چشم‌انداز و نقشه راه، مدیریت محصول به صورت چابک، تست قابلیت‌ها و فیکس‌باگ‌ها و انتشار محصول، طراحی قابلیت‌های نوین، تشکیل و به کارگماری تیم محتوا، تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال، مستندسازی متریال‌های محصول (راهنمای محصول، پروپوزال‌های معرفی محصول، سناریوهای تست، استراتژی توسعه محصول، برنامه اجرایی، وایفریم‌ها، سند نیازمندی محصول و …) برخی از کارهای من روی این پروژه بود.

سایر پروژه‌های من در این شرکت ایکس انجین (سامانه خودرویی) و دیجیتال گاراژ (در بستر وب، دستگاه‌های آندروید و ios) بودند. گذراندن دوره آنلاین دیجیتال گاراژ گوگل سبب شد به طراحی و مدیریت محصول دیجیتال گاراژ  بپردازیم که در زمینه‌ی ارائه محتواهای آموزشی تعمیرات خودرو  است.

photo 2017 01 15 14 45 30 - درباره من

در روند طراحی و مدیریت محصول و همچنین اجرای اسپرینت‌ها، با ابزارهای مختلفی از جمله جیرا، اسکرام برد، Lucidchart و بالزامیک (برای طراحی وایرفریم)، inVision، نرم‌افزار postman، google analytics، aha، آسانا و غیره آشنا شدم. همچنین، به‌منظور دستیابی به موفقیت‌های محصول همچنین از ابزارهای Hootsuite، Buffer، Iconosquare ، Keyword Tool  (برای بهینه‌سازی رتبۀ کلمات در سئو) برای بهینه‌سازی پلن‌های اجرایی و از ابزارهای Google Analytics، HubSpot و Cyfe برای طراحی و بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بهینه‌سازی روند مدیریت آنها استفاده نمودم.

دوره تخصصی اسد صفری در زمینه مدیریت محصول به روش اسکرام و رویکرد چابک در آکادمی محصول

آنچه در این شرکت در راستای پیشبرد اهداف شرکت و مدیریت محصول انجام دادم به صورت خلاصه، شامل موارد زیر بوده است:

  • تهیه نقشه راه، اولویت‌بندی ویژگی‌های محصول و تقسیم‌بندی آن در ریلیزها و اسپرینت‌ها
  • مطابقت دادن نقشه راه با اهداف و استراتژی سازمان
  • برنامه‌ریزی، اجرای اسپرینت، برگزاری استندآپ میتینگ‌های روزانه، جلسات دمو و … به صورت چابک و مبتنی بر اصول اسکرام
  • شناخته شدن به عنوان مرجع محصول توسط تیم‌های مختلف
  • کاربر پژوهی و مهندسی نیازمندی‌های آنها و ایجاد بیشترین میزان تعامل و همپوشانی میان محصول و مشتری در ارتباط با محصولات موجود و آتی
  • انجام آزمون‌های تست پذیرش، کاربردپذیری و …
  • همکاری و تعامل مستمر با تیم‌های دیزاین، فنی برای توسعه محصول و تعامل با ذینفعان داخلی و خارجی برای مهندسی نیازهای مشتریان و بازار در راستای اهداف کسب‌و‌کار
  • بررسی محصولات رقباء داخلی و خارجی و تعیین جایگاه محصول نسبت به آنها
  • بررسی نیازمندی‌های بازار و ویژگی‌های محصول
  • تسریع روند رشد محصول
  • ایجاد فرآیندهای تولید محصول و رصد اجرای آنها در طول عمر محصول
  • انتقال اطلاعات تکنیکی محصول به تیم‌های بازاریابی و فروش، محتوا و … به منظور مارکت کردن و فروش محصولات و ..
  • تحقیق و ارزیابی ترجیحات و تمایلات مشتریان در ارتباط با محصولات موجود و جدید (تحقیقات بازار، مخاطب پژوهی، تحلیل رقبا داخلی و خارجی، ترسیم پرسونا و …)
  • طراحی محصولات جدید و مدل کسب‌و‌کار هر یک به منظور ایجاد یک business line جدید برای شرکت
  • بهبود سودآوری محصول و آگاهی برند
  • شرکت در برنامه‌های بازاریابی ماهانه – سالانه، فعالیت‌های پروموشن و کمک به واحد کسب وکار و فروش
  • ایجاد بیشترین میزان تعامل و همپوشانی برای رساندن محصول به نقطه تطبیق (product/market fit)
  • کاهش زمان دستیابی به اهداف محصول و بهینه‌سازی فرآیندهای طراحی، توسعه و مدیریت محصول و ممانعت از اتلاف منابع
  • مدیریت ذینفعان – اصول مذاکره و پیشبرد کارهای مرتبط با برون‌سپاری و شرکاء شخص ثالث
  • کسب مهارت شنوندگی و ارتباطات با اعضای تیم‌های درگیر در پروسه توسعه محصول از سطوح مدیریت تا کارشناسی.
  • کمک به بهبود روند پشتیبانی از مشتریان
  • برگزاری جلسات طراحی سرویس با مشارکت تیم‌ها، گزارش گیری وضعیت تیم‌های مختلف (مشکلات، نیازمندی‌ها، برنامه‌های فعلی و آتی و…) به صورت جلسات روزانه و هفتگی مستمر، جلسات روزانه و هفتگی با مدیرعامل به صورت مستقیم
  • فعالیت و رصد مستمر و مادام از ایده، استراتژی، طراحی تا انتشار محصول

 

اپلیکیشن موتوتل در مارکت همراه اول

 سایت موتوتل و اپلیکیشن موتوتل در گوگل پلی

سایت دیجیتال گاراژ  و اپلیکیشن دیجیتال گاراژ در گوگل پلی

اپلیکیشن یوکن رسانه موفقیت و کارآفرینی در گوگل پلی

سایت یوکن رسانه موفقیت و کارآفرینی

 

سفارش آنلاین غذا چیلیوری

به عنوان یک شرکت فعال در حوزه e-commerce به عنوان مالک محصول چیلیوری، مسئولیت وب سایت، ادمین پنل‌های سمت رستوران و تیم‌های داخلی خودِ چیلیوری، اپلیکیشن‌های آندروید و ios چیلیوری، سامانه سفارش گیری (Order management system) چیلیوری و مالکان رستوران و … به من سپرده شد. برخی از فعالیت‌های من در این شرکت عبارتند از:

  • تهیه نقشه راه، اولویت‌بندی ویژگی‌های محصول و تقسیم‌بندی آن در ریلیزها و اسپرینت‌ها
  • مطابقت دادن نقشه راه با اهداف و استراتژی سازمان
  • برنامه‌ریزی، اجرای اسپرینت، برگزاری استندآپ میتینگ‌های روزانه، جلسات دمو و … به صورت چابک و مبتنی بر اصول اسکرام
  • نظارت مستقیم بر روند فعالیت تیم توسعه موبایل برای برنامه‌ریزی و مدیریت اسپرینت‌های موبایل و انتشار محصول
  • بررسی محصولات رقباء داخلی و خارجی و تعیین جایگاه محصول نسبت به آنها
  • بررسی نیازمندی‌های بازار و ویژگی‌های محصول
  • تسریع روند رشد محصول
  • ایجاد فرآیندهای تولید محصول و رصد اجرای آنها در طول عمر محصول
  • نظارت بر فرآیند رضایمندی مشتری و مالکان رستوران و بهبود محصول در طول عمر محصول به واسطه ی ارتباط مستمر و سازنده با تیم فروش/ پس از فروش، پشتیبانی، چت و …
  • بهبود سودآوری محصول و آگاهی برند
  • داشتن پرسونای معتمد و استفاده از رویکردهای قابل اعتماد و عادلانه بین پروژه‌ها و تیم‌های مختلف
  • مدیریت بحران در فشارهای کاری، پیک تایم‌های کاری و قدرت تصمیم گیری در شرایط پیچیده و دشوار
  • برخورداری از دانش فنی برای تعامل با تیم‌های مختلف و کاربران در ارتباط با جزئیات محصول
  • تشریح اهداف محصول و نیاز مشتری / مالکان رستوران برای تیم توسعه و پیشبرد روند توسعه محصول
  • شناخته شدن به عنوان مرجع محصول توسط تیم‌های مختلف
  • کاربر پژوهی و مهندسی نیازمندی‌های آنها و ایجاد بیشترین میزان تعامل و همپوشانی میان محصول و مشتری در ارتباط با محصولات موجود و آتی
  • انجام آزمون‌های تست پذیرش، کاربردپذیری و …
  • همکاری و تعامل مستمر با تیم‌های دیزاین، فنی برای توسعه محصول و تعامل با ذینفعان داخلی و خارجی برای مهندسی نیازهای مشتریان و بازار در راستای اهداف کسب‌و‌کار
  • برگزاری جلسات مهندسی نیازمندی با مشارکت تیم‌ها، گزارش‌گیری وضعیت تیم‌های مختلف (مشکلات، نیازمندی‌ها، برنامه‌های فعلی و آتی و…) به صورت جلسات روزانه و هفتگی مستمر، جلسات روزانه و هفتگی با مدیرعامل به صورت مستقیم
  • مراجعه حضوری به برخی از رستوران‌های طرف قرارداد (هفتگی) جهت درک شکایات، مشکلات، خواست‌ها و نیازمندی‌ها و راه‌اندازی واحدی درون سازمانی ویژه همین امور (تحت عنوان مرچندایزینگ) با امکان ارتباط/گزارش دهی مستقیم با/به بخش محصول
  • بهینه‌سازی مکانیزم‌های بازخوردگیری و ارتباط با کاربران و مالکان رستوران با همکاری تیم عملیات / پشتیبانی
  • شرکت در اجرای کمپین‌ها، فعالیت‌های پروموشن، فعالیت‌های بازاریابی و …..
  • کاهش زمان رسیدن به اهداف محصول، بهینه‌سازی فرآیندهای مدیریت و توسعه محصول و کاهش اتلاف منابع سازمانی

VLMT5884 Copy 2 - درباره من

در این پروژه از ابزارهای مختلفی مانند گوگل آنالیتیکس، HOTJAR، Jira، Asana، Web Engage، LucidChart، Postman، Slack و … استفاده کردم. همچنین از ابزارهایی مانند داشبورد گوگل آنالیتیکس، HOTJAR، گزارشات تخصصی تیم BI، تحلیل داده‌های مرتبط با کمپین‌ها و …. و همچنین  ابزارها و کتابخانه‌های ویژه اپلیکیشن‌های موبایل از یک سو، و استفاده از گزارشات حاصل از تیم‌های پشتیبانی / پس از فروش / کسب وکار / چت/ فروش و ….  برای تحلیل رفتار کاربران (B2B & B2C) و شناخت وضعیت محصول، تجربه کاربری، شناسایی pain point ها (نقاط درد) و …. استفاده کردم.

001 - درباره من

 

اپلیکیشن چیلیوری در کافه بازار  و گوگل پلی

اپلیکیشن مدیریت رستوران چیلیوری در کافه بازار و گوگل پلی

سایت چیلیوری سفارش آنلاین غذا در ۲۲ شهر ایران

 

 

برخی از دوره‌هایی که گذراندم

ورکشاپ‌های تخصصی حوزه مدیریت محصول

زمانیکه در شرکت راشین استودیو به عنوان مالک محصول مشغول به فعالیت بودم، مربی اسکرام، آقای اسد صفری هر ماه، جلسات متعدد آموزشی مدیریت محصول را به منظور آموزش تیم پروداکت شرکت برگزار می‌کرد. همچنین هر هفته، روند اجرایی و پیاده‌سازی فرهنگ اسکرام در شرکت را مشاهده و ارزیابی می‌کردند و اگر در شیوه مدیریت محصول اشکال یا نقصی وجود داشت، راه کار مناسب برای بهبود روند مدیریت محصول را آموزش می‌دادند. این ورکشاپ‌های هفتگی آموزشی اسد صفری و استفاده از رهنمودها و آموزش‌های تخصصی مدیر ارشد محصول مجموعه که برای اعضای تیم پروداکت به صورت مستمر برگزار می‌شد، سبب افزایش دانش و دید ما به این حوزه گردید و باعث شد به صورت تخصصی‌تر و حرفه‌ای‌تر بر روی این حوزه تمرکز کرده و کتاب‌های تخصصی اسکرام و مدیریت محصول را مطالعه کنیم و دانشِ آموخته شده‌ی خودمان را  برای پیشبرد پروژه‌های شرکت به کار ببندیم.

دوره تخصصی اسکرام

 در دوره تخصصی اسکرام (مجزا از ورکشاپ‌های آموزشی هفتگی) با مربی‌گری آقای اسد صفری شرکت کردم. مفاهیمی که با ایشان در این دوره یادگرفتیم و به صورت کاربردی در پروژه‌ها به کار بستیم، عبارتند از:

  • تئوری و اصول اسکرام
  • نقش ها رویدادها و مصنوعات اسکرام
  • برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی پروژه در اسکرام
  • برنامه‌ریزی و ارتباطات در طول اسپرینت
  • روش اجرای اسکرام
  • مدیریت محصول به صورت کاملاً کاربردی
  • مدیریت تیم پروژه در اسکرام
  • مسایل فنی اسکرام
  • اسکرام در سطح کلان
  • نحوه شروع اسکرام و ملزمات آن در پروژه
  • تخمین تاریخ اتمام و هزینه پروژه در اسکرام
  • مدیریت ریسک در اسکرام
  • سلامت نگه داری اسکرام
  • بهینه سازی ساختار شکست تیم‌ها
  • دیاگرام وابستگی جهت تحلیل داده و ایده‌ها
  • روند طراحی محصول از ایده تا اجرا
  • مدیریت بهینه منابع برای پروژه‌ها
  • بهینه سازی روش های اجرای اسپرینت (نحوه مدیریت epics، یوزر استوری‌ها، جلسات daily، دمو و retro و …)

 

دوره تخصصی اسد صفری در زمینه مدیریت محصول به روش اسکرام و رویکرد چابک در آکادمی محصول

دوره Mini MBA  بازاریابی دیجیتال – مدرسه کسب‌و‌کار بهار

همراستا با گذراندن دوره‌ آنلاین دیجیتال گاراژ گوگل، فرصتی فراهم شد تا در اولین دوره MBA بازاریابی دیجیتال مدرسه کسب‌و‌کار بهار با همکاری موسسه Anetwork شرکت کنم. یکی از اتفاقات خوب شبکه‌سازی و توسعه ارتباطات بود که باعث شد با بسیاری از افراد موفق و تاثیرگذار این حوزه که یا در شبکه‌های اجتماعی اینفلوئنسر یا مدیر دپارتمان بازاریابی دیجیتال در شرکت‌ها و استارتاپ‌های صاحب نام بودند آشنا شوم.

97c6a17c bc44 4e5d a293 af22bba90a04 - درباره من

برخی از اساتید من در این دوره عبارتند از:

شایان شلیله، بنیانگذار و مدیرعامل آژانس بازاریابی دیجیتال A.NETWORK، فربد صادقیان، مدیرعامل آژانس تبلیغاتی DMC و بنیانگذار NOXEL Group، Sam Cordier، مدیرعامل آژانس بازاریابی دیجیتال PGT Advertising، مجید کثیری بنیانگذار و مدیر عامل «اخبار رسمی»، رضا مهدوی مدیر ارشد برند «آپارات»، مهدی قریشی مدیر بازاریابی «عدد»، ندا گلشن، متخصص Product Design از شرکت سرآوا پارس، رضا محسنی متخصص Services Marketing از شرکت سرآوا پارس، حسین موسوی متخصص Budget Planning از شرکت A.NETWORK، فرید اسدی، متخصص SEO and Analytics از شرکت A.NETWORK، نیکی آقایی  مشاور Social Media Marketing، مسیح مقدم بنیانگذار «وب رخ» و مشاور User Experience و علی سالک، مدیر آکادمی دیجیتال «بهار» و مشاور Digital Transformation هستند.

IMG 1188 - درباره من

شایان شلیله، بنیانگذار و مدیرعامل آژانس بازاریابی دیجیتال A.NETWORK

photo455345943482574891 - درباره من

فربد صادقیان، مدیرعامل آژانس تبلیغاتی DMC و بنیانگذار NOXEL Group، Sam Cordier

دروسی که در این دوره گذراندم عبارتند از:

  • اصول بازاریابی در عصر دیجیتال
  • استراتژی بازاریابی دیجیتال
  • برندینگ آنلاین
  • بازاریابی سرویس
  • روابط عمومی‌آنلاین
  • بازاریابی محتوا
  • طراحی و مدیریت محصول
  • بهینه‌سازی موتور جست و جو (SEO)
  • بازاریابی موبایلی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • تبلیغات آنلاین
  • تجربه کاربری
  • بازاریابی ایمیلی
  • گیمیفیکیشن
  • برنامه‌ریزی مالی
  • ارتباطات یکپارچه بازاریابی دیجیتال (IDMC)
  • برنامه کارآموزی و کارگاه عملی

راه ارتباطی با من

شما می‌توانید از طریق بخش تماس با من در وبلاگ یا از طریق آدرس جیمیل من mahdieh.mohseni.m@gmail.com یا از طریق ارسال پیام مستقیم به پروفایل من در لینکدین پیغام تون رو بگذارید. خوشحال میشم پذیرای نظرات شما باشم 🙂

درود بر خودسازی

در این وبلاگ قصد دارم به صورت کاملا تخصصی به حوزه طراحی و مدیریت محصول بپردازم (LASER FOCUS) چون هدف داشتن و خودسازی و یادگیری مادام العمر، از مهمترین انگیزه‌ها و گام‌هایی هستند که به توسعه فردی و شغلی کمک قابل توجهی می‌کنند.