اپلیکیشن Houzz پلتفرم آنلاینی برای خدمات بازسازی منزل و تغییرات دکوراسیون خانه برای بسیاری از کاربران علاقهمند به دکوراسیون و طراحی داخلی است که به دنبال ایدههای طراحی و دکوراسیون هستند. در این مقاله تجربه کاربری اپلیکیشن Houzz پلتفرم آنلاین خدمات بازسازی منزل و تغییرات دکوراسیون خانه را بررسی خواهم کرد. با آکادمی محصول همراه باشید.
اپلیکیشن Houzz پلتفرم آنلاینی برای خدمات بازسازی منزل و تغییرات دکوراسیون خانه برای بسیاری از کاربران علاقهمند به دکوراسیون و طراحی داخلی است که به دنبال ایدههای طراحی و دکوراسیون هستند. طبق تحلیل تجربه کاربری و بررسی نتایج تست کاربردپذیری توسط تیم محصول Houzz، بسیاری از کاربران در زمان استفاده از این اپلیکیشن مشکل دارند.
چالش تیم محصول بررسی واکنشها و نحوه رفتار کاربران با اپلیکیشن Houzz، تحلیل تجربه کاربری و شناسایی مشکلات فعلی اپلیکیشن و تهیه راهکارهای بهبود تجربه کاربری برای توسعههای آتی اپلیکیشن است. تیم محصول ابتدا فرآیند را برای درک مشکلات فعلی، با تست کارآمدی شروع کرده و در مراحل بعدی به منظور درک اولویتها، ایجاد جریانها و فرآیندهای کاربری و تهیه نمونه اولیه، از نقشه وابستگی استفاده کردند.
با توجه به شناسایی بازار هدف و مخاطبین اپلیکیشن Houzz هفت آزمایش چریکی در کافی شاپها و منطقه Embarcadero در سانفرانسیسکو در راستای شناسایی مشکلات اپلیکیشن انجام شده است. یکسری از کاربران، از کاربران فعال اپلیکیشن Houzz بودند و برخی دیگر، هنوز از اپلیکیشن استفاده نکردهاند. تحلیل تجربه کاربری اپلیکیشن Houzz و انجام تست کارآمدی اپلیکیشن، نیازمند طراحی سناریوهای کاربر است.
از اینرو، تیم محصول سه سناریو زیر را در نظر گرفت:
بعد از انجام سناریوهای تست با کاربران هدف و تهیه نتایج و یافتههای تست، تیم محصول، یافتههای خود را در سه دستهبندی کلی و مبتنی بر عملکردهای اصلی اپلیکیشن Houzz ترکیب کردند: الهام بخشی، محصولات فروشگاهی، جستوجوی متخصصین حرفهای.
در واقع یافتههای تست کاربران به منظور درک بهتر ارتباط بین این سه دستهبندی کلی و شناسایی اولویتهای پیشرو، روی نقشه وابستگی سازماندهی شد.
بر اساس تحلیل اطلاعات روی نقشه وابستگی، تیم محصول، بر روی پنج مشکل مهم و اولویتدار کاربران تمرکز کردهاند تا بتوانند تجربه کاربری اپلیکیشن را برای ورژنهای آتی بهبود دهند:
در تحلیل تجربه کاربری اپلیکیشن Houzz نمودار Task Flow کاربر برای دو سناریو زیر توسط تیم محصول طراحی شده است:
به منظور شناسایی نقاط درد (Pain Points) در فرآیندهای ترسیم شده، نقاطی که اکثر کاربران دچار سردرگمی و تلاش بیش از اندازه شده بودند، با رنگ بنفش مشخص شده است. این بخشهای فرآیند نیاز به بازطراحی خواهد داشت.
تیم محصول با درک مشکلات موجود کاربران در استفاده از اپلیکیشن Houzz، بعد از بررسی یافتههای حاصل از تحلیل تجربه کاربری و بررسی دادههای تحلیلی، نمونههای متعددی را برای ایجاد تغییرات و بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن ترسیم کرده و مجدد راهکارهای پیشنهادی خود را مورد تست کاربردپذیری قرار دادند.
در فرآیند بازطراحی نقاط درد کاربران، تیم محصول تمرکز ویژهای را بر روی پرسونای کاربران، مأموریت کسبوکار، مدل درآمدی شرکت و هدف محصول قرار داد تا صرفا بازطراحی مختص به ریدیزاین رابط کاربری نباشد. بعد از چند بار انجام تستهای کاربردپذیری، بررسی یافتهها و آنالیز دادهها، در نهایت نتایج موثری بدست آمد.
در ادامه فرآیند تحلیل تجربه کاربری مقایسهای بین حالت قبل و بعد اپلیکیشن Houzz نمایش داده شده است که در شکلهای زیر می بینیم.
برای نمایش و دموی Flow پیشنهادی مرتبط با جستوجوی متخصصان طراحی و دکوراسیون، نمونه اولیه فعالیتهای جستوجو، انتخاب متخصص و تماس با آنها جهت دریافت و استعلام قیمت توسط تیم محصول تهیه شد. این طراحی جدید امکان نمایش متخصصان بر حسب امتیاز، مشاهده نمونه کارهای قبلی هر یک و بررسی نرخ قیمتگذاری پروژههای پیشین آنها را برای کاربران مقدور میسازد.
در واقع در زمان تحلیل تجربه کاربری اپلیکیشن Houzz انجام گامهایی مانند کاربرپژوهی، تست کاربردپذیری، درک مشکلات و دغدغههای کاربران در استفاده از خدمات و محصولات، تحلیل دادهها و طراحی راه کارهای پیشنهادی، توسعه نسخه قابل دمو و دریافت فیدبک از کاربران روی بهبودهای تجربه کاربری حائز اهمیت است.
بررسی یافتههای جدید تستها نشان میدهد که:
باید در نظر داشت گاهی تغییرات کوچک در بهبود تجربه کاربری یک محصول، تاثیرات بزرگ و یک تجربه منحصر به فرد و رضایت بخش برای کاربر ایجاد خواهد کرد. مهم این است که فرضها و ایدههایمان را تست کرده و بهترین ایده را برای محصولات به ارمغان بیاوریم.
واقعا عالی بود
ممنون
ممنون رضا جان 🙂